Tampere Zen Centerin Kevätsesshin Lammilla

Tampere Zen Center järjestää  sesshinin 4.4.-10.4.2023 sensei Mitra Virtaperkon johdolla
 
Sesshin alkaa tiistaina 4.4. noin klo 12 ja päättyy maanantaina 10.4. noin klo 12.
Sesshin järjestetään Lammin retriittikeskuksessa (Kataloistentie 683, 16900 Hämeenlinna, https://lammiretreat.com/etusivu)
 
Sesshinille haku päättyy 21.3. 2023. 
 
Sesshinin hinta tarkentuu lähipäivinä, kun kulut tarkentuvat. Viime syksynä sesshinin hinta jäsenille oli 220 euroa ja muille 440 euroa. Osallistumismaksu tulee maksaa Tampere Zen Centerin tilille ennen sesshiniä:
Tampere Zen Center ry
IBAN: FI33 8330 0710 3473 98

Linkki hakemuslomakkeeseen: 
https://forms.gle/9XYiWaSbNhoc1LZW9
Sesshiniä koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Tampere Zen Centeriin:
tampere@zazen.fi

Mikä on sesshin?
Sesshin, eli perinteinen zenretriitti, on ainutlaatuinen tilaisuus syventää harjoitusta vapaana arkielämän kiireistä. Sana ”retriitti” juontaa juurensa latinan kerääntymistä ja kokoontumista tarkoittavaan sanaan. ”Sesshin” puolestaan on japania ja tarkoittaa Mielen yhdistämistä. Sesshinillä mieli ja keho tuodaan yhteen ja läsnä olevaksi. Tämä eheyttää ja tekee mahdolliseksi nähdä syvemmin mielen kärsimyksestä vapaan perustan. Sesshinillä kaikki päivän toimet muuttuvat zenharjoitukseksi: istumisjaksot vaihtelevat työjaksojen, joogahetkien, resitaation ja levon välillä. Dokusania tarjotaan useita kertoja päivässä ja teisho eli opetuspuhe on kerran päivässä. Sesshinin päiväohjelma on intensiivinen ja kestää on aamuvarhaisesta iltaan asti. Osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta zenistä vähintään zazenkain, eli hiljaisen retriittipäivän verran. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *