Kevään kaupunkiretriitti ja sesshin

Järjestämme kaupunkiretriitin pe 24.– su 26.2. sensei Mitra Virtaperkon johdolla

Tampereella järjestettävä retriitti alkaa perjantai-iltana yhteisellä orientaatiolla n. klo 18. Lopetamme hiljaisen osuuden sunnuntaina n. klo 14, jonka jälkeen on loppukokoontuminen sekä siivous, joka päättyy n. klo 1530.

Yöpyminen: Zendollamme on mahdollisuus yksinkertaiseen patjamajoitukseen. Toivomme lähialueelta tulevien yöpyvän kotonaan.

Paikka: Tampere Zen Center, Teiskontie 1.

Hinta: Retriitti maksaa Tampere Zen Centerin ja Sydänmieli Zenin jäsenille sekä muille Zenbuddhistiska Samfundetin jäsenille 60 euroa ja muille 120 euroa.

Jos et ole aiemmin osallistunut kokopäiväistumiseen (zazenkaihin), voit tulla retriitille vain lauantaiksi. Hinta osallistumiselle on tällöin jäsenille 30 euroa ja muille 60 euroa.

Hae retriitille 17.2. mennessä täyttämällä oheisessa linkissä oleva hakulomake:
https://forms.gle/wx8xMw1oUWU7BZPQ7

Retriitin yhteydessä annettava dana
Perimyslinjamme opettajat eivät saa toiminnastaan palkkaa, joten he elävät pääasiassa vapaaehtoisten lahjoitusten varassa. Toivomme että jokainen varaa retriitille mukaansa danaa.

Pankkiyhteys: Mitra Virtaperko FI76 2060 1800 0095 41

Kevään 2023 sesshin

Tampere Zen Center järjestää sesshinin 4.4.10.4.2023 sensei Mitra Virtaperkon johdolla
Sesshin alkaa tiistaina 4.4. noin klo 12 ja päättyy maanantaina 10.4. noin klo 12.
Sesshin järjestetään Lammin retriittikeskuksessa (Kataloistentie 683, Hämeenlinna, https://lammiretreat.com/etusivu)

Sesshinille haku päättyy 21.3. 2022. 

Sesshinin hinta ilmoitetaan, kun sesshinin aiheuttamat kulut tarkentuvat.

Linkki hakemuslomakkeeseen: 
https://forms.gle/9XYiWaSbNhoc1LZW9
Sesshiniä koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Tampere Zen Centeriin:
tampere@zazen.fi

Mikä on sesshin?
Sesshin, eli perinteinen zenretriitti, on ainutlaatuinen tilaisuus syventää harjoitusta vapaana arkielämän kiireistä. Sana ”retriitti” juontaa juurensa latinan kerääntymistä ja kokoontumista tarkoittavaan sanaan. ”Sesshin” puolestaan on japania ja tarkoittaa Mielen yhdistämistä. Sesshinillä mieli ja keho tuodaan yhteen ja läsnä olevaksi. Tämä eheyttää ja tekee mahdolliseksi nähdä syvemmin mielen kärsimyksestä vapaan perustan. Sesshinillä kaikki päivän toimet muuttuvat zenharjoitukseksi: istumisjaksot vaihtelevat työjaksojen, joogahetkien, resitaation ja levon välillä. Dokusania tarjotaan useita kertoja päivässä ja teisho eli opetuspuhe on kerran päivässä. Sesshinin päiväohjelma on intensiivinen ja kestää on aamuvarhaisesta iltaan asti. Osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta zenistä vähintään zazenkain, eli hiljaisen retriittipäivän verran