Talviretriitti Zen Centerissä

Ango 15.11.–11.12.2022

Vietämme Zen Centerissä periteistä talviretriittiä eli angoa tänä vuonna ti 15.11. – su 11.12.2022. Angon teemana on tänä vuonna Kuusi Paramitaa. Ango päättyy sunnuntaina 11.12.2022 Buddhan valaistumista juhlistavaan rohatsu-seremoniaan.

Angon aikana pyrimme luomaan zendoon energian, jossa on helppo keskittyä harjoitukseen tavallista enemmän, rauhoittua ja ehkä kääntyä hiukan sisään päin samaan aikaan, kun elämme normaalia syksyistä arkeamme työn ja perheen parissa. Astumme siis retriittiin, vaikka elämme arkeamme. Kun harjoitamme intensiivisemmin ryhmänä, ei pelkästään oma istumisemme saa siitä virtaa, vaan myös satunnaisemmat zendossa istujat hyötyvät normaalia enemmän. 

Angoa voi viettää kotona tehtävän zazenin lisäksi luomalla pieniä elämää rauhoittavia ja keskittymistä helpottavia rutiineja esim. päätetyön tauoilla lyhyitä venyttelyhetkiä hengitystä seuraten ja kehon ja mielen rentouttaen. Voi myös tehdä meditatiivisia kävelyjä luontoon tai keskittyä kotitöihin meditaatioharjoituksena. Pääasia on toimia omaan elämään sopivilla tavoilla päämääränä syventää  syventää omaa harjoitusta ja omaa ja läheisten hyvinvointia.

Huom. angon aikana järjestetään ylimääräinen johdantokurssi zeniin sunnuntaina 4.12. klo 11–14. Tiedustelut ja ilmottautumiset tampere@zazen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *