Suomalainen zen-harjoitus ottaa massiivisen harppauksen Helsinki Zen Centerin ostettua Sannäsin koulun Karjaalla.

Sannäsin retriittikeskus tulee olemaan ensimmäinen paikka Suomessa, joka mahdollistaa residenssiharjoituksen. Sannäs Zenjin remontointi aloitettiin talkoovoimin heinäkuun alussa ja kesän 2020 aikana on luvassa myös lisää zazenia, talkoita ja zen-työtä.

Ruotsalaisen retriittikeskuksemme Zengårdenin tyyppinen päiväaikataulu tulee käyttöön alkusyksystä ja residenssiharjoitus Suomessa tulee vihdoin mahdolliseksi! Residenssiharjoituksen pituus voi olla yksi yö ja päivä, tai se voi käsittää päiviä, viikkoja, kuukausia ja vuosia kokopäiväistä zen-harjoitusta.

Tampere Zen Center on sisaryhdistyksensä Helsinki Zen Centerin tavoin osa Pohjois-Euroopassa toimivaa Zenbuddhistiska Samfundetia, joten myös Tampereen jäsenistöllä on halutessaan mahdollisuus osallistua talkootyöhön sekä muuhun Sannäs Zenjin toimintaan.

Blogissa: https://goingintothemystery.blogspot.com sensei Sangen Salo pohdiskelee mm. Sannäsin zen-harjoitusta – miksi asioita tehdään, niin kuin tehdään.”