Syksyn kaupunkiretriitti ja sesshin

TZC järjestää syksyllä 2022 kaupunkiretriitin ja sesshinin
Järjestämme kaupunkiretriitin pe 9.– su 11.9. sensei Mitra Virtaperkon johdolla

Tampereella järjestettävä retriitti alkaa perjantai-iltana yhteisellä orientaatiolla n. klo 19. Lopetamme hiljaisen osuuden sunnuntaina n. klo 14, jonka jälkeen on loppukokoontuminen sekä siivous ja pakkaus, joka päättyy n. klo 16.

Yöpyminen: Zendollamme on mahdollisuus yksinkertaiseen patjamajoitukseen. Toivomme lähialueelta tulevien yöpyvän kotonaan.

Paikka: TZC:n zendo Teiskontiellä

Hinta: Retriitti maksaa Tampere Zen Centerin ja Helsinki Zen Centerin jäsenille 60 euroa ja muille 120 euroa.
Jos et ole aiemmin osallistunut kokopäiväistumiseen (zazenkaihin), voit tulla retriitille vain lauantaiksi. Hinta osallistumiselle on tällöin Tampere Zen Centerin ja Helsinki Zen Centerin jäsenille 30 euroa ja muille 60 euroa

Hae retriitille 2.9. mennessä täyttämällä oheisessa linkissä oleva hakulomake: https://forms.gle/FiSzR8pD8FKW6uqw5
 
 
Tampere Zen Center järjestää sesshinin 18.10.–22.10.2022 sensei Mitra Virtaperkon johdolla
 
Sesshin alkaa tiistai-iltana 18.10 noin klo 18 ja päättyy sunnuntaina 23.10. noin klo 12.
Sesshinin hinta, paikka ja ilmoittautumislomake ilmoitetaan myöhemmin

Mikä on sesshin?
Sesshin, eli perinteinen zenretriitti, on ainutlaatuinen tilaisuus syventää harjoitusta vapaana arkielämän kiireistä. Sana ”retriitti” juontaa juurensa latinan kerääntymistä ja kokoontumista tarkoittavaan sanaan. ”Sesshin” puolestaan on japania ja tarkoittaa Mielen yhdistämistä. Sesshinillä mieli ja keho tuodaan yhteen ja läsnä olevaksi. Tämä eheyttää ja tekee mahdolliseksi nähdä syvemmin mielen kärsimyksestä vapaan perustan. Sesshinillä kaikki päivän toimet muuttuvat zenharjoitukseksi: istumisjaksot vaihtelevat työjaksojen, joogahetkien, resitaation ja levon välillä. Dokusania tarjotaan useita kertoja päivässä ja teisho eli opetuspuhe on kerran päivässä. Sesshinin päiväohjelma on intensiivinen ja kestää on aamuvarhaisesta iltaan asti. Osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta zenistä vähintään zazenkain, eli hiljaisen retriittipäivän verran. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *