Tampere Zen Center järjestää historiansa ensimmäisen sesshinin 13.4.-18.4.2022 sensei Mitra Virtaperkon johdolla

Sesshin alkaa keskiviikkoiltana 13.4. noin klo 18 ja päättyy maanantaina 18.4. noin klo 12.
Sesshin järjestetään Raaseporissa, Helsinki Zen Centerin retriittikeskus Sannejissa, Sannäsintie 418. Ks. https://sanneji.zazen.fi/

Retriitille haku päättyy 3.4.2022. 

Sesshinin hinta on 180 euroa.

Linkki hakemuslomakkeeseen: https://forms.gle/gFg3ZnV1b9VSKKBj7
Sesshiniä koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Tampere Zen Centeriin:
tampere@zazen.fi

Mikä on sesshin?
Sesshin, eli perinteinen zenretriitti, on ainutlaatuinen tilaisuus syventää harjoitusta vapaana arkielämän kiireistä. Sana ”retriitti” juontaa juurensa latinan kerääntymistä ja kokoontumista tarkoittavaan sanaan. ”Sesshin” puolestaan on japania ja tarkoittaa Mielen yhdistämistä. Sesshinillä mieli ja keho tuodaan yhteen ja läsnä olevaksi. Tämä eheyttää ja tekee mahdolliseksi nähdä syvemmin mielen kärsimyksestä vapaan perustan. Sesshinillä kaikki päivän toimet muuttuvat zenharjoitukseksi: istumisjaksot vaihtelevat työjaksojen, joogahetkien, resitaation ja levon välillä. Dokusania tarjotaan useita kertoja päivässä ja teisho eli opetuspuhe on kerran päivässä. Sesshinin päiväohjelma on intensiivinen ja kestää on aamuvarhaisesta iltaan asti. Osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta zenistä vähintään zazenkain, eli hiljaisen retriittipäivän verran. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *